Bikefitting

Ervaar jij klachten tijdens het fietsen? Wij helpen je er vanaf. Door het uitvoeren van een intake en een aanvullende bikefitting brengen wij jouw houding en manier van bewegen in kaart. Eventueel passen wij gelijk jouw fiets aan zodat jij direct gebruik kan maken van onze adviezen. Geïnteresseerd? Neem dan nu gelijk contact met ons op!

Hoe ziet een bikefit eruit?

fysiek onderzoek tijdens bikefit

Tijdens de bikefit zullen wij niet alleen kijken naar jouw houding op de fiets. Wij zijn van mening dat een goed overzicht van jouw fysieke mogelijkheden zullen resulteren in een beter passende positie op de fiets. Alleen kijken naar je lichaamsverhouding zoals vaak wordt gedaan bij een commerciële bikefit is dan niet genoeg. Door onze achtergrond als beweegspecialisten zullen wij tijdens de lichamelijke analyse eventuele lichamelijke aandachtspunten opsporen en deze vertalen in een uiteindelijk advies over wat voor jou de meest passende fietshouding is. Wanneer bijvoorbeeld een knie onvoldoende kan strekken zal de zadelhoogte hierdoor beperkt worden.

Na de fysieke analyse gaan we kijken naar jouw huidige houding op de fiets. Dit kan op een racefiets, gravelbike of mtb fiets. Hierbij maken wij gebruik van een camera analyse systeem waarmee wij direct de hoeken van jou lichaam in kaart kunnen brengen.

Wat zijn de kosten van een bikefitting?

Intake, onderzoek, dynamische fietsmeting, rapportage en aanpassing van de fiets (max 2.5 uur fit)

295 euro incl btw

exclusief aanpassing van de fiets (max 1 uur en 45 minuten fit)

250 euro incl btw

Vaak begint een goede fietshouding bij de basis. Waar breng je de kracht over van je lichaam naar de fiets? Op het punt waar je met je voeten vast zit op het pedaal. Een correct afgestelde positie van het schoenplaatje passend bij jou houding is dan ook een vereiste. Het correct afstellen van de schoenplaatjes kun je heel goed zelf doen. Bij twijfel helpen wij je graag. Omdat niet alle voetklachten op te lossen zijn met een correcte stand van een plaatje, simpelweg omdat je andere ondersteuning in je schoen nodig hebt, zullen wij je adviseren contact op te nemen met sportpodotherapeut Michiel Luttikhuis van PodoGelderland.

Schoenplaatjes afstellen 35 euro inclusief btw.